Sældenhed, igen, igen

På Fyns Frimærke Service er det viste kort sat på auktion i skrivende stund, og det har allerede mere end fordoblet sin pris i forhold til opråbsprisen – og det er ikke mig, der byder. Det forestiller Krogager station på Bramminge-Grindsted linjen.
Linjen indviedes 1. december 1916 og fra samme dato ansatte man Hans Peder Mikkelsen som bestyrer af både den afbillede jernbanestation og postekspeditionen. Han ekspederede det først år ca. 37.000 breve – både ankommende og afgående – ca. 100 om dagen, så de er ikke den store sjældenhed. Det er derimod det første bureaustempel på strækningen – Bramminge-Grindsted – men det er en anden sag.

I 1964 vil man omdanne Krogager til et ubemandet trinbræt, og det skete pr. 1. juli 1965 og ved samme lejlighed oprettes et brevsamlingssted i byen hos trikotagehandler Erna Rasmussen. Ved samme lejlighed tildeles brevsamleren et PR-stempel – Krogager pr. Grindsted. Her er det jeg gerne vil diskutere sjældenhed igen, igen. Efter nu i næsten 30 år at have samlet området, har jeg kun erhvervet en enkelt forsendelse med dette stempel og indrømmet – det er ikke for kønt.

Stemplet blev faktisk brugt fra oktober 1965 til efteråret 1969. Jeg ville forfærdeligt gerne have en bedre forsendelse med dette stempel, men på trods af alle disse års søgen er det ikke lykkedes. Skulle nogen have et til salg – ikke et klip – så er jeg sulten. Det samme gælder Tofterup pr. Grindsted stemplet, en by på samme banelinje, hvor jeg end ikke har kunnet finde en forsendelse, men kun ejer et klip.
Når man kigger Jan Bendix katalog igennem med PR-stemplerne, så er det utroligt, hvor mange af disse, der har meget korte brugstider, og hvis de er byer som Krogager og Tofterup har antallet af forsendelser været minimal pga. et lille indbyggerantal, få butikker og forretninger, og jeg betragter disse som sjældenheder, for de ses sjældnere end et brev med 2 RBS – og koster gudskelov kun en brøkdel.

Af Otto Kjærgaard

Om Erik Sørensen

Se også

Hvordan kunne de vide det?

Det viste brev fra Odense kan få en til at spekulere på, hvor meget postvæsenet …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: © 2009 - 2021 │ DJURSFILATELI.DK │ ALL RIGHTS RESERVED