Så skal den sælges igen

Den 8. juni holder Sotheby igen auktion, og det er ikke en auktion med hvad som helst. Denne gang skal millionerne rulle – masser af millioner.

Endnu engang skal 1 cent magenta fra Britisk Guyana sælges. Det vil formodentlig blive ved med at være verdens dyreste frimærke med sin forunderlige historie – først fundet af en teenage dreng og siden vandret gennem samlingerne hos nogle af de største samlere – Ferrary og Hind – for at nævne et par stykker og i besiddelse af en samler som blev dømt og fængslet for overlagt mord, hvor det under fængslingen blot lå i en bankboks, til salget i 2014, hvor det kostede små 50 millioner. Denne gang er vurderingsprisen 10-15 millioner dollars, dvs. ca. 60.000.000-90.000.000. Det må rykke lidt i kassekreditten sidst på måneden, når man betænker, at auktionshuset også beregner sig et salær oven i hammerslagsprisen. Det er vel også den dyreste kvadratmeterpris for hvad som helst.

Jeg havde lejlighed til at se mærket ved den store verdensudstilling i New York. Helt ærligt, jeg var skuffet. Det var indkapslet i en plasticblok, revnet og så ret misserablet og nusset ud, hvis man skal tale om kvalitet, men det trækker vist ikke ned i prisen i dette tilfælde.

Hvad er en sådan auktion uden en omvendt ”Jenny”? Ikke kun en enkelt, men en marginalfirblok, naturligvis! 30-40.000.000 kr. som startpris er jo det rene udsalg sammenlignet med det andet mærke, der kommer under hammeren.

Der er tale om to legendariske frimærker og Sotheby kan igen se frem til igen at skulle sælge det sjældneste af det sjældnest, eller måske mere det dyreste af det dyreste, så mon ikke alle i firmaet er sikret varm mad det næste års tid.

Af Otto Kjærgaard

Om Erik Sørensen

Se også

Nye udstillingsmåder

I år er der ikke anmeldt en eneste klubudstilling. Der er nogle år siden, det …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: © 2009 - 2021 │ DJURSFILATELI.DK │ ALL RIGHTS RESERVED