Ryd kontoen!

Postiljonen, det svenske auktionshus, fejrer sit 50 års jubilæum med deres forårsauktion. Det er et eldorado af objekter, de har samlet sammen til at gå under hammeren ved denne auktion, så man kan roligt rydde kontoen og gøre klar til auktionsdagene fra 15. til 17. marts.


Fra Danmark fx denne umådeligt flotte 2 RBS med spids fodstreg. Den ses vel sjældent med så pæne rande, som må have ødelagt dem for mindst otte omkringsiddende mærker. En Ferslew med tilsvarende smukke rande sælges også. Hæv bare nogle tusindlapper.

 

 

 

For ikke at tale om dette franske brev, der stammer fra belejringen af Paris i 1870 under den Tysk-Franske Krig. Byen var totalt omringet af tyskerne og for at få post ud, sendte man den op i ballon og håbede på. at man fik landet uden for tyskernes rækkevidde, så posten kunne sendes. En af ballonerne nåede helt til Norge, inden man fik den bragt ned.

 

 

 

 

 

 

Der findes lots fra stort set hele verden i kataloget, og specielt Sverige er naturligvis rigt repræsenteret med sjældne breve og forsendelser. Den mest spektakulære er nok et ekspresbrev fra 1828. Som det ses af billedet har det to sorte fjer, som betyder, at der skal sendes både dag og nat for at få det frem. En virkelig udstillingsbasker. På brevet er også angivet bødestørrelserne, hvis man ikke efterkommer ønsket om uafbrudt transport.

 

 

 

 

Det dyreste objekt er dog et finsk tête-bêche par. Startprisen her er beskedne €50.000 (ca. 375.000 kr. + det løse)

 

Det er en af de flotteste auktioner, der er set længe, og skulle man ikke lige ønske at tømme kontoen, så koster det ikke noget at kigge. Auktionen kan ses på www.postiljonen.com.

af/Otto Kjærgaard

Om Erik Sørensen

Se også

Hvad er frimærker værd?

På en Facebook side – Samler du på frimærker – har der været en længere …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: © 2009 - 2021 │ DJURSFILATELI.DK │ ALL RIGHTS RESERVED