Retur igen, igen, igen

I juni udgaven af det engelske tidsskrift Gibbons Stamp Monthly har Robert Galland skrevet en interessant artikel om engelsk post, der er blevet returneret under 1. Verdenskrig. Der vises en række af de store retur stempler og labels, som blev anvendt.

Naturligvis kan der findes post returneret fra omkring tumulterne i Rusland ved revolutionen i 1918 og breve til Syrien, netop som Tyrkiet havde indledt krigshandlinger. Flot posthistorisk artikel.

Oftest finder man eksempler på returnering af breve til personer, som man ikke kan finde på grund af krigshandlinger. Et af de mest morsomme er det viste, sendt til Hospital General, Tours i Frankrig. Som det ses, er der mange stempler og noteringer på brevet. Det morsomme er den håndskrevne franske tekst, som må være skrevet af en stakkels kontormedarbejder på hospitaler. Teksten lyder i oversættelse: Jeg beder Jer om ikke at returnere dette til hospital 27 for denne mand er ikke her og har aldrig været her, det har allerede været her tre gange og blevet returneret af mig til postvæsenet …. og…. jeg håber dette er sidste gang.

En stakkels frustreret kontorist, som sikker har andet presserende arbejde på hospitalet end at returnere post igen og igen.

Af Otto Kjærgaard


Om Erik Sørensen

Se også

Hvad er frimærker værd?

På en Facebook side – Samler du på frimærker – har der været en længere …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: © 2009 - 2021 │ DJURSFILATELI.DK │ ALL RIGHTS RESERVED