Postkortbarometer

Auktionssitet DELCAMPE har en blog og for øjeblikket har de en serie artikler om postkort. Den seneste drejede sig om markedet for postkort. Her påstås det at markedet aldrig har været bedre end for øjeblikket, og når man ser er par af de priser, de viser, må man sige, at det er voldsomme priser nogle postkort handles for.

Gå til blokken her

Det første viser Luxhof hotel I den franske by Thionville (Diedenhofen) i Moselle departementet. Kortet blev oprindeligt sendt til Ettelbruck i Luxembourg i 1910. Startprisen var €8, men blev solgt for €341 Godt og vel 2500 DKR.  

Et andet postkort, der viser en fortovscafe i L’Île-Rousse, en lille by på nordkysten af Korsika. Kortet er meget detaljeret og viser en hyggelig stemning, Det var der en, der ville betale € 456 for (ca. 3400 kr.) selv om startprisen var €45.

Man skulle tro, at det kun var hoteller og cafeer, der opnår sådanne prisen, men en vinter litografi af katedralen i Bacau, en by i nordøst Rumænien i Moldavia, blev solgt for €667.50, næsten 5000 kr. Det er vist på tide at få solgt et par kort med de priser.

af Otto Kjærgaard

Om Erik Sørensen

Se også

Hvad er frimærker værd?

På en Facebook side – Samler du på frimærker – har der været en længere …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: © 2009 - 2021 │ DJURSFILATELI.DK │ ALL RIGHTS RESERVED