Postvæsnets skjulte sjældenheder

I juni måned 2007 udsendte postvæsnet to nye frimærker med moderne kunst. Frimærkerne kunne købes normalt som enkeltmærker, men hvis man købte dem i den særlige kunstmappe, som de udkom i som enkelteksemplarer, fik man et par helsager med.

Bag de to mærker i mappen var der to helsagskort, dvs. brevkort, hvor frimærker og kort er trykt i samme omgang, så frimærker og kort optræder som en helhed. Man må håbe køberne ikke smed mapperne ud rutinemæssigt, men kiggede godt efter, hvad der gemte sig i omslaget.

Post Danmark, som de hed dengang, gjorde ikke meget reklame for dem. Tidligere udgav Post Danmark også to andre helsager med frimærkerne fra Nationalmuseet, dels en A4 kuvert og dels en A5 kuvert. Helsagerne blev solgt i bundter på 5 stk.

Med den lille omtale disse helsager fik, må de være nutidige og fremtidige sjældenheder, for man fandt dem stort set ikke i den almindelige post, så ægte bruge eksemplarer af disse helsager skal man nu lede længe efter.

Det samme vil gælde for nutidige brevforsendelser. Der er så få forsendelser med frimærker, at fremtidige samlere skal lede meget længe.

Af Otto Kjærgaard

Post Danmark udgav 3 nye helsager i 2007 uden at gøre meget reklame for dem. Foruden de to viste kom der også en A4 kuvert med 6 kr. mærket fra serien med effekter fra Nationalmuseet.

 

Om Erik Sørensen

Se også

Hvad er frimærker værd?

På en Facebook side – Samler du på frimærker – har der været en længere …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: © 2009 - 2021 │ DJURSFILATELI.DK │ ALL RIGHTS RESERVED