Postiljonen igen på tæerne

Det er lykkedes for auktionsfirmaet Postiljonen fra Malmø at tiltrække en række utroligt flotte og kostbare samlinger/eksponater til deres næste auktion 26.-29. september. Opvarmningen er en række udenlandske samlinger og lots, fx Ivar Sundsbøs Rumæniensamling. 

Dernæst skrues der gevaldigt op for blusset. Et helt enestående udbud af dansk, materiale, en enestående samling postfriske mærker 1851-2001, i kataloget kaldet ”The Virgin Collection”, samlet af et amerikansk ægtepar, der har arbejdet i Danmark, men forsatte deres samleri efter hjemkomsten til USA. I afdelingen med posthistorie er vi også på øverste hylde, hvor topobjektet er en førstedagskuvert fra 1851, måske den pæneste af slagsen. Startpris €50.000.

Man tror ikke, det kan blive bedre, men så kommer en posthistorisk samling Grønland. Her er alt, hvad der skal til for at lave en guldmedaljesamling, inklusiv en 2 RBS fra Grønland. Tidlige breve, cirkulærer, transitstempler, censur, you name it, det er der alt sammen. Som en kuriositet kan jeg nævne, at den udbudte 2RBS fra Grønland blev solgt i 90erne på en Højland aktion til 250.000 DKR. Nu er opråbsprisen €5000, altså omkring 40.000 DKR – inden det løse.

Så er der lige en fantastisk samling islandske nummerstempler, Dansk Vestindien, Slesvig, irsk posthistorie og et omfattende udbud af svensk materiale osv. osv. Kataloget er udkommet med billeder af topobjekterne, men på firmaets hjemmeside, kan man se scanning af næsten hele materialet. Kig selv på www.postiljonen.com, der er masser af objekter til samlingen.

Af Otto Kjærgaard

Denne 2RBS er sejlet fra Grønland og indleveret på Fodpostkontoret og måske det sjældneste objekt i Grønlands posthistorie.

Hovedsponsorer for nationaludstillingen “Den muntre”

-197D -11T -1M -36S

Om Erik Sørensen

Se også

Hvad er frimærker værd?

På en Facebook side – Samler du på frimærker – har der været en længere …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: © 2009 - 2021 │ DJURSFILATELI.DK │ ALL RIGHTS RESERVED