Postiljonen bliver helt kinesisk

Sidste dag i september og de to første dage i oktober afholder Postiljonen sin efterårsauktion. For første gang i Norden afholdes en specialauktion af materiale fra folkerepublikken Kina. Måske skulle man have beholdt nogle af de mange kinesiske frimærker, man fik i Medova tebrevene som dreng. I hvert fald er Kina blevet ekstremt dyrt at samle, men det er ikke mærkerne fra Medova pakkerne, Postiljonen sælger.

Et af hovedpunkterne er et meget flot eksemplar af det omstridte mærke ’Hele landet er rødt’, som man udgav og satte til salg for derefter meget hurtigt at kalde det tilbage og lave et nyt oplag, da man i kinesiske øjne havde lavet en stor brøler: Formosa eller Taiwan var hvid og kineserne mener, øen er kinesisk territorium, og derfor skulle øen naturligvis også være rød. Mon ikke der blev ofret et par hoveder i frimærketrykkeriet pga. den fejl. Startprisen er beskedne €25.000. Under samlingerne på auktionen kan man få en hel Hongkong samling fra 1862 til 1900 til €12.000.

Auktionen har dog andet at tilbyde, som fx et par store russiske rariteter, en meget tidlig Schleswig-Holstein, faktisk den tidligst kendte, en utrolig flot og meget farvefrisk markedsrapport fra England med en 2 RBS, en 4 skilling dobbeltfod fra Norge, en nyfunden korrespondance fra Finland med en unik blandingsfrankatur og sidst, men ikke mindst, da det jo er et svensk auktionshus, adskillige spektakulære bankobreve.

Det skal blive spændende at se, om Kina stadig kan holde priserne, som der er blevet betalt for kinesisk materiale de sidste mange år og de flotte klassiske ting fra Skandinavien, vil der altid være købere til. Alle herlighederne kan ses på www.postiljonen.com.

Af Otto Kjærgaard


Om Erik Sørensen

Se også

Hvad er frimærker værd?

På en Facebook side – Samler du på frimærker – har der været en længere …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: © 2009 - 2021 │ DJURSFILATELI.DK │ ALL RIGHTS RESERVED