FORSIDE / SENESTE NYHEDER / En posthistorisk rejse i Dansk Vestindien – 3. del Her kan du se og høre 3. del af Jens Bruhn's beretningen om en historisk rejse i Dansk Vestindien

En posthistorisk rejse i Dansk Vestindien – 3. del Her kan du se og høre 3. del af Jens Bruhn's beretningen om en historisk rejse i Dansk Vestindien

Jens Bruhn er lokalt kendt som overlærer på Nærum Skole, musseumspædagog, S-lokalpolitiker, rejseleder og formand for Søllerød Jazzklub.

Der er rundtur i byerne Charlotte Amalie, Christiansted og Frederiksted, besøg på byernes anløbsbroer og på postbådene, der sejlede mellem øerne.

Et indtryk fås også af de hårde livskår, som den farvede del af befolkningen havde som markarbejdere, kulslæbere og bomuldsplukkere.

Den rejsende kommer også på besøg hos toldvæsenet, hærstyrken, gendarmeriet, ja sågar en begravelse bliver seerne øjenvidne til.

Jo, den postkorthistoriske rundtur giver bestemt stof til eftertanke, da mange af kortene på bedste vis viser, dels de pæne sider af livet på øerne, men bestemt også de ubarmhjertige liv- og arbejdslivskår, man bød den farvede del af befolkningen.

Deltag i debatten...

error: © 2009 - 2018 │ DJURSFILATELI.DK │ ALL RIGHTS RESERVED