Porto betalt

PP forsendelser er ikke det mest sexede, måske fordi vi får så mange af dem i postkassen, breve, som ville have været mere tiltrækkende, hvis de havde haft et frimærke påsat. Suk! Det sker desværre alt for sjældent. Samler man Grønland, er der især en slags PP, som er ret samleværdig.

Grønlands største egen lufthavn er Søndre Strømfjord, og den man flyves til og fra, hvis man besøger Grønland. I begyndelsen af 1970erne begynder man på en postal foreteelse, som er lidt usædvanlig. I en afgangshal skal det somme tider gå stærkt og folk haster til afgangen og skal også lige have sendt et kort til familien, så man kan se, man har været i Grønland.

For at lette på den travlhed solgte man kort, der var stemplet med et lille rundt stempel POSTAGE PAID – PORTO BETALT, dvs. at når man købte kortet, betalte man samtidigt for frankeringen. Når der så var faldet lidt mere ro over tingene i lufthavnen, kunne man finde frimærkerne frem og frankere posten.

I perioden frem til 1978-79 brugte man tre forskellige stempler, hvoraf de to er vist. Normal procedure var frankering med frimærke og et Søndr Strømfjord stempel som annullering, som vist på den ene illustration. Det andet kort er interessant derved, at det er sendt udenlands, og her har man glemt at sætte frimærker på, og i Israel har de nok troet, at det var en almindelig PP forsendelse og derfor ladet den gå igennem. Mon ham, der skulle frankere, har strøget de frimærker, der skulle bruges, i egen lomme, eller har han bare haft for travlt eller ikke helt kunnet huske taksten til Israel?

Af Otto Kjærgaard

Om Erik Sørensen

Se også

Den, der ager med stude…..

Helt tilbage fra 1700-tallet har det franske postvæsen haft den service, der hedder poste restante. …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: © 2009 - 2021 │ DJURSFILATELI.DK │ ALL RIGHTS RESERVED