Omvendt tryk igen, igen

Auktionsfirmaet David Feldman skal tilsyneladende her i efteråret sælge en af de største sjældenheder, når vi snakker om omvendte tryk. Afhængigt af, hvordan man vender frimærket, så er enten rammen eller midterfeltet trykt omvendt. Nu vil de fleste nok sige Jenny, men faktisk findes der omvendte tryk, der er sjældnere, i hvert fald hvis man måler i antal eksemplarer.

Det drejer sig om en kinesisk firblok fra 1915, og faktisk skulle der kun eksistere en af slagsen. Her kan man vel med rette bruge udtrykket unik, for der findes faktisk 6 firblokke af Jenny. Frimærkerne blev først trykt i England, men senere skulle det kinesiske Frimærketrykkeri printe yderligere oplag, og det var her, man kom til at trykke et par ark med midtermotivet omvendt, 2 ark af 50 stk. Det ene ark blev solgt fra Hankow postkontor, og det andet ark, mener man, er destrueret.

En omvendt Jenny firblok blev sidste år solgt for £1,5 millioner, og hvad skal denne så koste. Feldmans ekspert mener, den bør koste mere. Desuden er kineserne vældigt interesseret i et købe kinesiske frimærker, og de har pengene, så måske vil denne firblok overgå Jenny mht. hammerslagspris.

Det bliver spændende at følge, og man kan undre sig over, at der er folk, der vil investere så mange penge i frimærker, som de kan risikere vil falde i pris, hvis hypen mht. kinesiske mærker forsvinder. Tæk blot på, hvor ”billigt” man nu kan få klassiske danske ting i forhold til for bare 20 år siden.

Af Otto Kjærgaard

Om Erik Sørensen

Se også

Hvad er frimærker værd?

På en Facebook side – Samler du på frimærker – har der været en længere …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: © 2009 - 2021 │ DJURSFILATELI.DK │ ALL RIGHTS RESERVED