Notitser fra frimærkernes verden

I 1973 udgav England tre mærke i anledning af deres indtræden i De Europæiske Fællesskaber. Efter at Royal Mail har meddelt, at man ikke vil udgive et eller flere mærke i anledning af Brexit, har det delt vandene. Konservative politikere mener, det er skandaløst, at man ikke vil gøre det, men modstanderne af Brexit siger, at det vil ikke være noget at fejre, det vil være en sorgens dag. Det sete afhænger af øjnene, som bekendt.

 

Mens vi er ved skænderierne, så er US Post blevet sagsøgt for $10 millioner. Det drejer sig om deres dagligmærker, Lady Liberty fra 2010. Det viser ikke Frihedsgudinden fra New Yorks havn, viser det sig, men er lavet ud fra et billede af en statue af Robert S. Davidson. Han har lavet to statuer, som står i et hotel i New York og et kasino i Las Vegas. Han mener copyright reglerne er overtrådt, så betal venligst ved kasse et! Døm selv, om du kan se forskel på den ægte vare og kopien af kopien.

 

 

 

Og mens vi nu er ved dem, der er blevet sure over frimærker, så er de også blevet oprørte i Irak. Man skulle synes, de har rigeligt med alvorlige problemer at gå op i med selvmordsbomber og deslige, men frimærker kan også ophidse dem. I 2017 ville man markere 100 året for de første frimærker i landet. I 1917 var Irak – eller i hvert fald Bagdad og omegn – besat af englænderne. Englænderne overtrykte nogle mærker fra det Ottomanske Rige, og det er tre af disse mærker, der i 2017 blev udgivet som frimærker på frimærker. Det, der oprører Irakerne, er, at de ikke synes, det er de rigtige mærker at fejere, da de blev lavet af en besættelsesmagt. I stedet burde man vente til de første af deres egne mærker udkom.

 

 

 

 

 

Efter al den vrede og surhed så lad os glædes over at PostNords først frimærker i år, frimærkerne med roser og Bjørn Wiinblad, faktisk var pæne, og at vi nu kan glæde os til en gedde og en aborre, som udkommer i maj måned. Godt det ikke er torsk, for så ville den nok blive populær frankering til de personer, man ikke bryder sig så meget om, og så breder surheden sig bare til Danmark.

af/Otto Kjærgaard

 

 

 

 

 

Om Erik Sørensen

Se også

Hvordan kunne de vide det?

Det viste brev fra Odense kan få en til at spekulere på, hvor meget postvæsenet …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: © 2009 - 2021 │ DJURSFILATELI.DK │ ALL RIGHTS RESERVED