” En nations fødsel” og ”Svensk Svarslösen”

” En nations fødsel” og ”Svensk Svarslösen” er titlerne på de to foredrag som du lørdag den 3. februar kan høre når Djurslands Filatelistiske Højskole, igen invitere til en spændende og hyggelig Højskole dag i Hornslet.

Lørdag formiddag er det John Guldborg Hansen der ud fra sin Open Ohilately samling ”En nations fødsel”, fortæller om hvordan de 13 engelske kolonier i Amerika i perioden 1765-83 fik deres frihed, og dannede en ny nation. Samlingen indeholder objekter fra perioden og filatelistiske ting fra år 1800.

Efter frokost er det Poul M. Nielsen der fortæller om ”Svensk Svarslösen”, om årsagen til fremkomsten af Svensk Svarslösen mærker, prøvetrykkene, aftalen med postvæsenet, forklaring om brevene herunder tal på kuverten. Desuden om påsætningsmaskinen samt diverse problemer med påsætningen af mærkerne. Det store resultat, der kom langsomt men sikkert, samt om andre firmaer, der tog idéen op.

Samme dag vil der også være mulighed for at se og købe den nye bog ”De andre stemplet” som Jørgen Brandt lige har udgivet, og dermed spare de 40,00 kr. i portoen til forsendelse. Der vil også være mulighed for at få en snak med Jørgen, omkring tilblivelsen af bogen.

Læs mere om Djurslands Filatelistiske Højskole her.

af/Erik Sørensen

Om Erik Sørensen

Se også

Hvad er frimærker værd?

På en Facebook side – Samler du på frimærker – har der været en længere …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: © 2009 - 2021 │ DJURSFILATELI.DK │ ALL RIGHTS RESERVED