Når ”nøden” er størst

Skulle man bevæge sig til Washington i USA, bør man som filatelist besøge deres postmuseum, som har løbende udstillinger og også en permanent udstilling med mere kuriøse posthistoriske objekter, fx en kokosnød.

Kokosnødden er faktisk et brev fra Raymond J. Boudet, som i 1944 var stationeret på Hawaii. Om han manglede papir fortæller historien intet om, men han skrev til sin kone Marie Boudet på denne måde.

På den en side er adressen skåret ind i nødden med et hjerte med en pil igennem, som forelskede par plejer at lave med Ray og Marie indgraveret deri. Desuden et klistermærke med en hula-hula-dansende hawaiipige spillende på en ukulele.  Frimærkerne er sat på en label, som er fastgjort med et stykke ståltråd til den ene ende af kokosnødden. Portoen var 37 cents, og frimærkerne er annulleret af både flådens postkontor, flådens censor og USA’s landbrugsministerium, da det normalt er forbudt for private at importere fødevarer og planter.

På forsiden af kokosnødden kan man også se et klistermærke med en bi omgivet af ankre og teksten ”Seabees”. Det kaldes den afdeling som Raymond arbejde i under krigen, en afdeling, der havde med bygning og reparationer af den amerikanske flådes materiel.

Kan det gøres mere romantisk?

Af Otto Kjærgaard

Om Erik Sørensen

Se også

Fremmede mærker på danske forsendelser

På udstillingen Den Muntre i Hornslet i efteråret 2023 var der et enrammes eksponat med …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: © 2009 - 2021 │ DJURSFILATELI.DK │ ALL RIGHTS RESERVED