La baguette

Den 17. maj udgiver Frankrig et frimærke til ære for baguetten, symbolet på fransk gastronomi. Enhver der besøger Frankrig kan ikke undgå at komme i berøring med og indtage dette symbol på franskhed. Baguetten er endda kommet på UNESCO verdensarvsliste over immaterielle kulturværdier. Det skete i november 2022.

Det er en stor hæder for noget, der kun består af mel, salt, vand og gær. Alligevel er der forskel på baguetter, afhængigt af bagerens evner og omhu. Faktisk bages der 6 milliarder baguetter årligt til de 12 millioner købere. For at gøre frimærkeudgivelsen til en totaloplevelse, har man tilsat lugt til frimærket. Det burde lugte af nybagt baguette, men det må vi snuse, når det udkommer.

€1,96 er taksten for et brev sendt til udlandet op til 20 g., så det er meningen, det skal gøre reklame for Frankrig. Mærket er designet af Stephane Humbert-Basset, og allerede d. 16. maj, to dage før udgivelsen vil man lave et lille offentlig fremstød som reklame for frimærket, en begivenhed, hvor designeren signerer mærket, og man vil hædre St. Honore, som er bagernes skytshelgen.

Jeg savner de dage, hvor man herhjemme udgav frimærker med samme stolthed og slog på tromme for dem og var stolt af sin kultur og viste den på frimærkerne, men sic transit gloria mundi. 

Af Otto Kjærgaard

Om Erik Sørensen

Se også

Postkortauktion nr. 4

Så er det Torben Mehl der netop har lagt sin postkortauktion nr. 4 ud på …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: © 2009 - 2021 │ DJURSFILATELI.DK │ ALL RIGHTS RESERVED