Kunstig “intelligens”

Der har været meget snak i medierne om kunstig intelligens. Jeg forventede, at mens jeg drak kaffe, så kunne jeg få en sådan kunstig intelligens til at skrive mine frimærkeartikler, så jeg måtte da prøve denne efter sigende fantastiske maskine: ChatGPT. Nu kunne jeg slappe af og bare trykke på knapperne, så kom den gode artikel sprøjtende ud af maskinen.

Jeg satte ChatGPT på følgende opgave: (den er engelsk, så alt det efterfølgende i kursiv er i min oversættelse)

Skriv en artikel om Britisk Guyana 1 cent magenta frimærket fra 1856

Enhver samler er formodentlig klar over, at jeg spørger om det afbillede ikoniske frimærke, som blev solgt for omkring 8 millioner dollars. ChatGPT skrev dog følgende:

Britisk Guyana 1 cent magenta frimærket fra 1856 er et af de største og mest ikoniske frimærker. Det er udgivet i Britisk Guyana, og frimærket viser Dronning Victoria i profil, trykt i en vibrerende magenta farve, som står klart efter århundreders slid. Frimærket er særdeles eftertragtet af frimærkesamlere med vurderinger på over en halv million dollars på auktioner pga. dets sjældenhed og værdi.

Frimærket blev udgivet i Britisk Guyana og erklæret ugyldig til frankering i 1878. Det er den eneste 1 cent værdi, der er trykt med magenta farve i det land og opbevares nu i National Postal Museum i Storbritannien. Dets enestående, klare farve, kombineret med dets historiske betydning gør 1 cent magenta fra 1856 til er specielt eftertragtet stykke posthistorie.
Britisk Guyana 1 cent magenta frimærket fra 1856 er mere end blot et frimærke; det er også en erindring om Dronning Victorias regeringstid, som stadig stråler klart i dag. Dets kunstneriske skønhed og bindeled til fortiden har gjort det til et symbol på tradition og historie for filatelister over hele verden.Frimærket er noget enhver seriøs samler må eje, da det er et særdeles sjældent og værdifuldt stykke historie. Dets lysende farve og fremragende design gør det til et samtaleemne og minder os om Britisk Guyanas postale arv. For de, der ønsker at få et ikonisk og fantastisk mærke i deres samling, er Britisk Guyana 1 cent magenta frimærket fra 1856 det perfekte valg.
Sikke en gang sludder! Her er vist mere tale om kunstig end om intelligens. Forhåbentlig bruger samlere ikke dette værktøj til at tekste deres samling. Er der nogen, der kender et 4 cent magenta mærke fra Britisk Guyana med Dr. Victoria fra 1856?
Af Otto Kjærgaard

Til gengæld er der ikke et spor kunstigt over Djurslands Filatelistiske Højskole

Om Erik Sørensen

Se også

Hvad er frimærker værd?

På en Facebook side – Samler du på frimærker – har der været en længere …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: © 2009 - 2021 │ DJURSFILATELI.DK │ ALL RIGHTS RESERVED