Juleposten – og den store forvirring

Mon Postnord har givet helt op med juleposten, nu da de skal til at overgå til en ny lov og har meddelt, at vores gamle frimærker ikke længere kan bruges. På min julepost er forvirringen total, hvis man kigger på de tre eksempler.

På den øverste med tre gamle 4,10 kr’s mærker har man allerede givet op. De er ikke afstemplet og tilsyneladende heller ikke kontrolleret. Mærkerne kunne jo genbruges, selv om det ikke er tilladt, men så haster det inden nytår. På den nederste, som også er med ældre mærker, er brevet blevet skudt ud af maskinen til kontrol, fundet ok mht. frankeringen, som maskinen ikke kan genkende pga. de gamle mærker, men annullering af frimærkerne er ikke sket. De er jo også ugyldige om et par uger, undtagen til udlandsforsendelser, så skidt!

Den midterste kan godt undre. Et nyt, lige udgivet frimærke, korrekt frankering på en lille kuvert med julemærke. Det brev er også blevet skudt ud til kontrol, selv om maskinen burde have genkendt dette nye frimærke. Et sådant brev med et nyt mærke burde glide glat igennem stempel- og sorteringsmaskinen.

Når man ser det midterste og det nederste, kan man undre sig over, hvordan de to breve – som er almindelige små kuverter med et julekort i – er blevet vendt i den store maskine, når ”Porto kontrolleret” står hhv. til venstre og nedenunder. Tilsyneladende også to forskellige maskiner, da teksten er i to linjer på det ene med versaler og i en linje på den nederste. Eller er forvirringen så stor, at brevene endevendes i maskineriet?

Det jo altid glædeligt at få julehilsner, især pr. brev med frimærker på, men jeg ville gerne se statistikken for hvor mange julekort, der skrives i år, for det må være et ret lille tal. Det bliver nok endnu mindre næste år, hvis ikke julehilsnerne helt forsvinder, hvis man skal betale 25 kr. i porto indenlands og 50 til udlandet. Tænk bare, hvis man skal sende 30 julekort – det vil koste en formue.

Af Otto Kjærgaard

Om Erik Sørensen

Se også

Hvad er frimærker værd?

På en Facebook side – Samler du på frimærker – har der været en længere …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: © 2009 - 2021 │ DJURSFILATELI.DK │ ALL RIGHTS RESERVED