Hvordan kunne de vide det?

Det viste brev fra Odense kan få en til at spekulere på, hvor meget postvæsenet egentlig ved om en selv. Det er sendt fra Odense 6. juli 1936 og sendt til Salisbury i Rhodesia. Der er langt med overfladepost til Rhodesia, så ifølge bagsidestemplerne er det ankommet 30. juli og henlagt som poste restante-brev, som man kan se af det særlige poste restante-stempel, man havde i Salisbury.

Jeg ved ikke om postkontoret læste dødsannoncer, men de kedede sig på posthuset eller Ove Holst (adressaten) var en god bekendt af postmesteren eller en af hans ansatte, men formodentlig samme dag finder man tre stempler og en blyant frem og skriver Deceased Retour med blyant og stempler med rød farve DECEDÉ – DECEASED og UNDELIVERED FOR REASON STATED – RETURN TO SENDER på både for- og bagside og desuden det almindelige datostempel. Deceased betyder død, så de har været velunderettet – måske af et familiemedlem.

At de har været igang  med returneringen næsten samme dag, som brevet ankom, kan man se af, at det er tilbage i Odense 25. juli, altså lige så hurtigt tilbage, som det tog af komme derned. Odense er også velunderettet og ved afsenderen ikke længere bor i Odense, men er flyttet til København. At de ved det, er nemmere at forstå, end at man på et hovedstadspostkontor i Afrika ved, at en dansker er død.

af Otto Kjærgaard

Om Erik Sørensen

Se også

Filateli og humor

De to begreber synes ofte uforenelige, når man ser med hvilken alvor hobbyen gribes an. …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: © 2009 - 2021 │ DJURSFILATELI.DK │ ALL RIGHTS RESERVED