Hvor småt kan det blive?

Danmarks mindste brev skulle være et tofarvet frimærke med adresse og besked skrevet på bagsiden, så omkring 2×3 cm. I dag findes der mindstemål for breve. Det skyldes formodentlig, at postvæsenets fine sortering- og afstemplingsmaskineri skal have en chance for at fungere, så 14×9 cm er mindstemålet.  Det var det sikkert også i 1996, men alligevel er der sluppet et brev igennem, som må være landets mindste brev med indhold.

Som man kan se på illustrationen, så er det kun lidt større end et Dr. Margrethe mærke. Der er lige plads til at skrive adressen og mindre end poststemplet. Som det ses af bagsiden, så er det foldet som en rigtig kuvert med afsender. Inden i et lille brev, kortfattet, men med en væsentlig besked til far. Næsten som en SMS, der som bekendt er en forkortelse af Short Message Service. Hvorfor også al den udenomssnak, når man kan nøjes med dette? Underligt, at det ikke blev væk i postbuddets taske, eller mon han har sat det i kasketten inden afgang, for at det ikke skulle forsvinde i mængden,

Mon ikke man skal være gode venner med et postbud for at få et sådant brev sendt? Det er håndstemplet med et BRO VIII stempel, ikke de mest anvendte stemplet i nyere tid, hvor postcentrene stod for langt hovedparten af brevafstemplingerne. I det hele taget er det ret sjældent i den periode at finde håndafstemplede breve, hvilket kun gør det mere filatelistisk interessant.

Af Otto Kjærgaard (illustration venligst udlånt af Gert Guttenberg)

Om Erik Sørensen

Se også

Hvordan kunne de vide det?

Det viste brev fra Odense kan få en til at spekulere på, hvor meget postvæsenet …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: © 2009 - 2021 │ DJURSFILATELI.DK │ ALL RIGHTS RESERVED