Hvad skal man vælge 16. november?

Det er svært at vælge og kræver omtanke. Nogle tro måske jeg hentyder til kommune- og regionsvalget 16. november, men for filatelister er der valg, der er næsten lige så store. Bruun Rasmussen afholder nemlig sin store efterårsauktion samme dag som valget, og her er der i sandhed meget at vælge imellem.

Bruun Rasmussen har dækket op med masser af spiseligt og lækkert materiale. Hovedretten er som sædvanlig Danmark, hvor man fortsætter salget af Flemming Borch Jensens klassiske Danmarksobjekter, alt sammen prima kvalitet. Af andre lækre retter på bordet kan nævnes Henning Rasmussens Våbentypesamling med et Søllestedmærke, Klaus Vollmonds Dansk Vestindien og af nyere ting Allis Larsens Bornholm og Karl Ove Kristensens lots med særdeles sjældne udslebne stjernestempler. Det er som med et tag-selv-bord, øjnene kan spise meget mere end pengepungen kan rumme.

Trænger man derefter til en dessert, finder man noget, der lige så godt kunne have været hovedretten. Flemming Sørensen har gennem flere år samlet portugisiske kolonier og her udbydes flere helt utrolige samlinger fra flere forskellige portugisiske kolonier. Især bemærkes en helt unik samling af Navitos mærker fra Goa, hvor man ikke ville bruge de Portugisiske Corona mærker (hvilket vi til fulde kan forstå i dag!), men lavede deres egne mærker med en trykplade lavet af den lokale smed. Der udbydes samlinger, som meget sjældent ses på disse breddegrader: Mozambique, St. Tomé e Principe, Timor, Angola, Capo Verde – for blot at nævne nogle af dem. Forhåbentlig er der købere til disse interessante og eksotiske områder.

Gå selv på opdagelse i de mange andre enkeltlots og samlinger, som Bruun Rasmussen disker op med på denne auktion på https://bruun-rasmussen.dk/m/auctions/1006971, som er en ren netauktion. Selv om det er valgdag, må man se at få sat krydset i en fart og så fatte computeren for at få afleveret sine bud, selv om valgt er svært, for der er så meget flot materiale at vælge —- på aktionen altså!

af Otto Kjærgaard

Dette er et lille udvalg af mærkerne fra den utrolige samling fra Goa i Portugisisk Indien. Det ser da umiddelbart meget mere tillokkende at samle på end tofarvede, eller ..?


BRUUN RASMUSSEN kommer også på POST ´22

Om Erik Sørensen

Se også

Nye udstillingsmåder

I år er der ikke anmeldt en eneste klubudstilling. Der er nogle år siden, det …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: © 2009 - 2021 │ DJURSFILATELI.DK │ ALL RIGHTS RESERVED