Frimærker fra Zara

En af glæderne ved at samle på frimærker er, at man kan få udvidet sin viden om geografi og historie. Fx solgte det tyske auktionsfirma Gärtner på en auktion frimærker med overtrykket DEUTSCHE BESETZUG ZARA på nogle italienske mærker, som så ud til at være brugt omkring 2. Verdenskrig.
Hvem ved, hvor Zara ligger? Efter et par opslag kunne Wikipedia berette, at der er tale om den en by på den dalmatiske kyst og nu ligger i Kroatien under navnet Zadar. Byen blev erobret af Mussolini i krigens første år, men Mussolini blev sat fra magten og arresteret i juli 1943, og i september 1943 kollapsede den italienske hær. Tyskerne kom til undsætning og besatte det lille område fra september til december i 1943, og det er fra denne korte periode, de overstemplede mærker stammer fra.
Da besættelsen kun varede de tre måneder, er antallet af mærker naturligvis derfor begrænset og mærkerne forholdsvis sjældne, og det forklarer nok at landet/byen ikke er så kendt, for mærkerne kan næppe findes i en drengesamling. Det er i det hele taget utroligt, at man nåede at få lavet disse mærker, den korte besættelsesperiode taget i betragtning. Tyskerne var og er et grundigt folkefærd, så frimærker skal der naturligvis bruges.
Af Otto Kjærgaard

Om Erik Sørensen

Se også

Hvad er frimærker værd?

På en Facebook side – Samler du på frimærker – har der været en længere …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: © 2009 - 2021 │ DJURSFILATELI.DK │ ALL RIGHTS RESERVED