Fra Danmark til Muanza

Henrik Mouritsen har igennem et stykke tid lagt en hel stribe af spændende objekter ud på Facebook. Men da vi af erfaring ved, at der er en del filatelister og posthistorikere der ikke bruger dette medie, vil vi med tilladelse fra Henrik Mouritsen her på djurfilateli.dk, løbende bringe en del af disse spændende objekter, da vi syntes at disse også fortjener at nå ud til ikke Facebook brugere.
Objekterne vil blive bragt med Henriks egen tekst som beskrivelse af de enkelte objekter.
Det første der vises her på djursfilateli.dk er en forsendelse fra Danmark til Muanza (idag Mwanza) i Tysk Østafrika og herom skriver Henrik Mourtisen:

For nyligt fandt jeg et spændende brev fra 1895 hos en tysk handler. Brevet er sendt fra Danmark til Muanza (idag Mwanza) i Tysk Østafrika. Der kendes kun meget få danske breve sendt til Afrika udenfor Sydafrika før år 1900, og de få jeg har set var sendt til kysten. Det nyfundne brev er meget specielt, fordi det er sendt til det indre af Afrika. Mwanza ligger ved Victoriasøen ca. 1000 km fra den nærmeste kyst. Brevet er sat i efterporto, fordi taksten var 30 øre (i stedet for 20 øre) for oversøiske UPU breve i perioden 01/Apr/1879-31/Dec/1898.

af Henrik Mouritsen

 

Har du også nogle spændende objekter som du gerne vil have vist her på djursfilateli.dk så er du velkommen til at indsende disse på siden “Indsend materiale”

Om Erik Sørensen

Se også

Hvordan kunne de vide det?

Det viste brev fra Odense kan få en til at spekulere på, hvor meget postvæsenet …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: © 2009 - 2021 │ DJURSFILATELI.DK │ ALL RIGHTS RESERVED