Bruun Rasmussens store efterårsauktion

Med en dump lyd faldt det nye auktionskatalog fra Bruun Rasmussens efterårsauktion ned i postkassen. Selv om postkassen står i skel ved vejen, kunne det høres helt ind i huset. Det er et lækkert katalog i en meget flot kvalitet, stort, tykt, godt layoutet og helt i farver.

Når man kigger på indholdet, bliver man ikke mindre begejstret. Blandt designere kendes begrebet at pakke lort ind i guld. Det er absolut ikke tilfældet her. Den danske afdeling er af en sjælden høj kvalitet. Bruun Rasmussen sælger afdøde Flemming Borch Jensens samling. Ikke en mand, der er ret kendt i udstillerkredse, men en flittig gæst hos auktionshuse og med et godt øje til kvalitet. Den afdeling er et rent overflødighedshorn af gode objekter, som kan tømme enhver kassekredit.

Færøerne og Grønland, som følger derefter i kataloget er af lige så høj kvalitet. Halverede færinger, Pakke Port adressekort med disse mærker rigtigt anvendt, Amerikaudgaven, postfrisk i arkstykker og på breve – hvad kan man ønske sig mere? Det skulle da lige være et godt udbud af Dansk Vestindien og Island.

Naturligvis kan man finde både mærker og samlinger fra resten af verden – forbavsende mange hele, billige samlinger fra hele Skandinavien. Hvad med fx at købe en komplet Danmarkssamling, eller en komplet Grønlandssamling?

Man kunne sagtes fremhæve en række dyre klassiske ting. Som tidligere samler af Grønland vil jeg dog gerne fremhæve noget, jeg aldrig har set tidligere trods mange års samleri, nemlig et lille fund – lot 571. Det er et såkaldt radiofon-telegram fra Grønland. Radiofon vil sige, at det blev oplæst i radioen, og efterfølgende er det frankeret og sendt – hvilket i Grønland ofte kunne tage lang tid, men med oplæsningen i radioen behøvede man ikke vente på posten. Det har været kendt, at de fandtes, men nu er der fundet et eksemplar – en lille sjælden perle – meget sjældnere end et brev med 2 stk 2 RBS, men til en helt anden opråbspris.

Kataloget kan bestilles på firmaets adresse, Baltikavej 10, 2150 Nordhavn, men hvorfor ikke gå ind på hjemmesiden www.bruun-rasmussen.dk og se herlighederne. Her er der mange flere billeder af lottene.

Af Otto Kjærgaard

Om Erik Sørensen

Se også

Fremmede mærker på danske forsendelser

På udstillingen Den Muntre i Hornslet i efteråret 2023 var der et enrammes eksponat med …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: © 2009 - 2021 │ DJURSFILATELI.DK │ ALL RIGHTS RESERVED