Besparelsesforslag til Postnord

For nogle år siden lempede man reglerne for brug af sommerhuset som helårsbolig. Efter, så vidt jeg husker, fem års ejerskab, er det muligt at sælge sin helårsbolig og slå sig ned i sit sommerhus og bo der hele året. Især tyndt befolkede sommerhusområder og kommuner med få skatteindtægter var nok dem, der pressede godt på for at få gode skatteydere til kommunen. Men så dukker andre økonomiske vanskeligheder op.

Skal kommunen nu tømme skraldespande hele året, og hvad med posten, skal den også ud i sommerhuskvarteret om vinteren på veje, der ikke er sneryddede?  På den illustrerede kuvert fra 1984 sendt til Fanø, kan man se, at dengang var der ingen kære mor. På bagsiden vises et stempel, man har fået lavet til lejligheden: OMDELING FINDER IKKE STED VED FANØBAD I VINTERHALVÅRET. Værsågod, hvis de vil have post, så må de hente det hjemme i postkassen og selv fragte det til Fanø.

Her er måske en klar besparelsesplan for Postnord, nu da der er så langt mellem postleveringerne: Hvad med om de kun leverer til sommerhuse i sommerhalvåret og til helårshuse i vinterhalvåret?

At der er problemer med sommer- eller fritidshuse, kan man se af det viste kort fra 1988 til et sommerhus ved Gilleleje. En gul seddel er påsat på forsiden, hvor man skriver: ’POST TIL FRITIDSHES EJ AFLEVERET 23/7 LOVOLIGT BREVKASSE MANGL. Hvis man har problemer med at læse postvæsenets sjove måde at stave på, kan man slå om på bagsiden, hvor hele to etiketter er påsat, så det er umuligt at løse den labyrintgåden, som kortet indeholder.

På den røde label er skrevet: INGEN POSTKASSE. På den hvide, som er påsat på hovedet: FORSENDELSEN KAN IKKE AFLEVERES P.G.A. MANGLENDE/ FORKERT PLACERET BREVKASSE. Der er sat kryds i: IKKE AFHENTET INDEN AFHENTNINGSFRISTENS UDLØB. Her er så spørgsmålet: Når man ikke kunne aflevere brevet, hvordan har man så givet meddelelse om henlæggelsen og hvornår denne udløber? Er posten gået op til huset med meddelelsen, men gemt brevet i tasken p.g.a. sløseriet med den ulovlige postkasse? Og har den stakkels tysker kunnet læse meddelelsen, hvis den er overbragt?

Postvæsenet har mange problemer i sommerlandet, så måske er det alligevel bedst at holde sig til det første stempel – at man ikke udbringer post i sommerhusområder. Der er vist kun bøvl med det.

Af Otto Kjærgaard (illustrationer venligst udlånt af Bo Bjerre)

Om Erik Sørensen

Se også

Hvad er frimærker værd?

På en Facebook side – Samler du på frimærker – har der været en længere …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: © 2009 - 2021 │ DJURSFILATELI.DK │ ALL RIGHTS RESERVED