19 kr. – alt betalt

PostNord annoncerede i 2016, at de ville lave en lille ændring i dagligmærkerne, når de udgik for en værdi og derfor lavede et genoptryk. Den første værdi med den lille ændring var 8 kr. Dr. Margrethe, som blev udgivet i foråret 2016. Sommeren 2016 kom turen til 19 kr. blå.

Den eneste ændring, man umiddelbart kunne spore, var, at der i nederste venstre hjørne stod POSTNORD med versaler. Ellers lignede mærket fuldstændigt det tidligere tryk.  Udgivelsen af 19 kr. mærket blev sat i produktion før 1. juli, da taksten var beregnet til A-breve. Politikerne kom i vejen og i løbet af foråret vedtog de at afskaffe A-breve og indføre de såkaldte Quickbreve i stedet.

Her stod man så efter 1. juli med en produktion af 19 kr. Margrethe dagligmærker til en takst, som ikke eksisterede. Så 19 kr. mærket har siden den dato ikke passet til nogen takst i sin naturlige brugsperiode, og er formodentlig kun blevet brugt sporadisk til supplering. Den kandiderer til at blive et af de sjældneste mærker på forsendelser nogensinde.

At vi så heller ikke mere får Margrethe dagligmærker og aldrig mere stålstiksmærker, kan man kun græde længe over, hvis man er en rigtig frimærkesamler. 

af/Otto Kjærgaard

PostNord lavede et genoptryk med en lille ændring af 19 kr. mærket til brug for en takst som politikerne lige før udgivelsen havde afskaffet. Nye type til venstre.

Om Erik Sørensen

Se også

Hvad er frimærker værd?

På en Facebook side – Samler du på frimærker – har der været en længere …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: © 2009 - 2021 │ DJURSFILATELI.DK │ ALL RIGHTS RESERVED