1.071.000 kr. for en saltet las

Det engelske auktionshus Henry Aldridge & Son solgte sidste år i oktober måned et brev, der har overlevet turen en tur i Atlanterhavets vand med Titanic. Det er det eneste kendte brev skrevet på skibets eget brevpapir. Som det ses af billedet, har det lidt voldsomt under turen ned og op igen af vandet. En britisk forretningsmand mente, han godt ville betale £126.000 for denne sværtede las – godt og vel en million med dagens vekselkurs – plus omkostninger, naturligvis.

Brevet er skrevet af en sælger og forretningsmand, Oscar Holverson, 13. april 1912, dagen før skibet ramte isbjerget. Det er skrevet til hans mor. Holverson rejste ledsaget af sin kone. I brevet skriver han om, hvorledes skibet nærmest er som et palæ, og han beskriver også om berømte og rige personer, som er hans medrejsende. Han skriver også, at de regner med at være i New York – deres bopæl – om onsdagen. Det skete ikke.

Holvorsen omkom ved forliset, men hans kone blev reddet. Hans lig blev bjærget og i inderlommen i hans tegnebog fandt man brevet, og det nåede derfor frem til moderen – et af de få breve i posthistorien, der er kommet frem uden frankering.

af Otto Kjærgaard

 

Om Erik Sørensen

Se også

Du kan stadig nå at udstille på “Philos 2023”

Holstebro Filatelistklub’s 90 års Jubilæums-Klubudstilling  ”Philos 2023”. Kære Filatelist-kollegerI weekenden d. 7.-8. oktober 2023 afholder …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: © 2009 - 2021 │ DJURSFILATELI.DK │ ALL RIGHTS RESERVED