Vareprøve uden værdi

Auktionshuset Christoph Gärtner har en sjov forsendelse på deres næste auktion. En vareprøve uden værdi er en speciel billig måde at sende på. Gennem tiderne har vi især fra begyndelsen af 1900-tallet kendt til æsker med rosiner sendt fra Istanbul. og disse æsker med et frimærke på ses ofte på auktioner.

Det specielle ved denne forsendelse er, at den er ubrudt. Helt billigt har det heller ikke været, idet den er sendt med luftpost og anbefalet. Æsken er hel og ubrudt, stadig med forsegling.

Der er tale om en æske te fra Ceylon fra juli 1949, så den har over 70 år på bagen. Der kan ikke eksistere mange af dem, da det vel er de færreste, der ikke brød pakken op og nød indholdet med det samme, da posten kom med den. Skulle man mon købe den og bryde den nu og nyde teen. Det fraråder firmaet, da en sjælden genstand derved bliver ødelagt, og mon ikke al kraften i teen er forsvundet. Skulle man købe den til et eksponat, kommer man i vanskeligheder, for den placeres ikke nemt inden for glasset på en udstillingsramme. Mon man må udstille et billede af den og en tro og love-erklæring på, at man ejer den? 

Jeg er sikker på, at det, der engang var en vareprøve uden værdi, nu vil indbringe ejeren stor værdi, måske den dyreste te nogensinde.

 Af Otto Kjærgaard


Om Erik Sørensen

Se også

Filatelistisk frokost

Frokost og snaps hører sammen – specielt kryddersnaps. Skal du lave en festlig frokost for …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: © 2009 - 2021 │ DJURSFILATELI.DK │ ALL RIGHTS RESERVED