Det nidkære postvæsen

Hr. Clemmensen har fået lavet en forfærdelig masse fortrykte kort, som er påtrykt 8 øre, som var lokalportoen for postkort i 1922. Det drejer sig om en kontrabog, der skal indsendes til Vareindkøbsforeningens Manufakturafdeling, som det ses, hvis man vender kortet. Mon det er en præstekjole, der skal refunderes, for det er sendt til Pastor Nielsen i Andsager fra Varde?

I Andsager omadresserer man til Esbjerg. Det er derfor et spørgsmål, om det ikke er sendt som en tryksag, landsporto, som var 10 øre i 1922, for det ser helt tydeligt ud, som om der har været et frimærke til venstre for 8 øres værditrykket. Der har formodentlig siddet et 2 øres mærke, som er faldet af mellem Varde og Andsager.

Pastor Nielsen kommer derfor til at betale 4 øre for at modtage meddelelsen om, at han skal indsende kontrabogen, da de vil have betaling for de 2 manglende ører + 2 ører i eftergebyr. Er det ikke lidt nidkært, for det må være åbenlyst – endda for postvæsenet – at der har siddet et andet frimærke på pladsen, hvor Andsagerstemplet er placeret?

Pastoren skal endda skynde sig, for han modtager meddelelsen d. 18. og skal indsende kontrabogen inden d. 20. Da postvæsenet var væsentlig hurtigere dengang end i dag, så nåede han det nok.

Af Otto Kjærgaard


Om Erik Sørensen

Se også

Er du jernbane- og posthistorisk interesseret?

Elsker du de gamle dage med bureauvogne på togene, der fungerede som mobile postkontorer? Samler …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: © 2009 - 2021 │ DJURSFILATELI.DK │ ALL RIGHTS RESERVED