Vil du også have en gratis boggave?

Dansk Posthistorisk Selskab løfter nu lidt af sløret for indholdet af den bog, der i anledning af foreningens 50-års jubilæum uddeles gratis til alle foreningens medlemmer.
På foreningens Facebook side præsenterer formanden Palle Offersen det her viste brev som månedens coverbillede. Forsendelsen pryder som et af to breve også bogens forside.

Brevet er et francopåtegnet bybrev til Kjøbmand Tolderlund, Næstved. Brevet er indleveret på postkontoret i Næstved, hvor det er påsat et 3. sk. frimærke, svarende til det beløb, som tidligere skulle betales for et francopåtegnet bybrev.
Den posthistoriske forklaring: Ved cirkulære nr. 6/1868 afskaffes pr. 1. april 1868 al kontant frankering af post til ind- og udlandet. Dette betød, at ethvert franko- eller gebyrbeløb, der tilfaldt statskassen, nu skulle ske ved anvendelse af frimærker, hvis pålydende værdi skulle dække beløbet. Dvs. for forsendelser, der var forsynet med franko-påtegning, skulle postekspedienten påsætte frimærker til et beløb, som forsendelsen tidligere kostede i kontanter.

Bogen der bliver præsenteret den 26. mart i forbindelsen med åbningen af POST ´22, indeholder ud over det her omtalte, 100-vis af siden med hidtil ukendte og ikke tidligere offentliggjorte posthistoriske kilder.

Bogen udleveres efter præsentationen som nævnt gratis til alle foreningens medlemmer, der sker i forbindelse med åbningen af jubilæumsudstillingen POST ´22 der afholder i Hornslet Hallen i dagene 26.-27. marts 2022.

På udstillingen får du også mulighed for at se ikke mindre end 32 posthistoriske samlinger, samlinger der alle tidligere har været udstille og opnået høje bedømmelser i både ind-og udland.
Det blive temmelig sikke den eneste gang, hvor der bliver mulighed for at se det bedste af det bedste inden for dansk Posthistorie samlet på et sted.

Læs mere om hvordan du bliver medlem, og får en gratis bog på Dans Posthistorisk Selskab hjemmeside her

Læs mere om POST ´22

Om Erik Sørensen

Se også

Er du jernbane- og posthistorisk interesseret?

Elsker du de gamle dage med bureauvogne på togene, der fungerede som mobile postkontorer? Samler …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: © 2009 - 2021 │ DJURSFILATELI.DK │ ALL RIGHTS RESERVED