På det viste brev har afsenderen omhyggeligt skåret et 20 øres mærke midt over og sat det på sin kuvert. Et halvt 20 øres mærker skulle jo være lig med 10 øre, men sådan er det ikke, hvis man skal følge reglerne.
Brevet er sendt i februar 1920 fra Charlottenlund til København og kunne derfor sendes for lokaltaksten, som man havde på det tidspunkt til forskel fra landsportotaksten. For nærområder var der en lavere takst, og den var i 1920 netop 10 øre, så pengene skulle passe.
Inspirationen til at gøre dette kom sikker fra en foreteelse på Færøerne året før. Hvor en portoforhøjelse på breve fra 5 til 7 øre skabte mangel på 2 øres mærker, som man bl.a. klarede ved at halvere 4 øres mærker på samme vis som på dette brev.
I dette tilfælde er det tilsyneladende gået godt. Det er dog ikke normalt. Normalt betragter postvæsnet disse halveringer som et ugyldigt frimærke, og så havde regningen på forsendelsen lydt på det dobbelte af den regulære takst, altså 20 øre, plus et ødelagt 20 øres mærke, så det samlet var løbet op i 40 øre for denne juleleg. Postembedsmanden i Charlottenlund var måske ikke helt klar på reglerne, eller kendte han afsenderen og var flink ved ham?
Af Otto Kjærgaar
I 1919 var der uregelmæssig skibsforbindelse til Færøerne og en takstforhøjelse førte til, at man fik lov til at frankere med halverede frimærker. Afsenderen af dette brev har måske ladet sig inspirere og denne gang gik det godt.