Kærlighed

Se godt på denne kuvert. Illustrationen er håndtegnet og håndkoloreret og ganske fermt lavet. Der er vist ingen tvivl om, at dette er den store – helt stooooore kærlighed. Kysset er heftigt som i en bedre amerikansk kærlighedsfilm. Oven over er tilføjet: ”Min elskede kone!”.  Og de, der kender til ’frimærkesprog’, vil vide, at her kan man også tale klart. Afhængigt af, hvorledes man anbringer mærket, så betyder det noget bestemt. Når mærket sidder således hældende diagonalt til højre betyder det: Et kys.

I øvrigt er brevet ret ordinært med et meget almindeligt Frederik IX frimærke og et meget ordinært Sønder Omme stempel.

Der er måske en god grund til denne heftige kærlighedserklæring, som enhver kone, kælling, madamme må misunde. Når man kigger på bagsiden, kan man se, at det er afsendt fra Postboks 1. Sønder Omme er ikke nogen stor by, og der er ikke mange, der har behov for en postboks, men denne postboks er en speciel postboks: Den tilhører Statsfængslet.

Historien fortæller desværre ikke noget om, hvor længe afsenderen har siddet og skal sidde inde, men mon han ikke har siddet et stykke tid bedømt ud fra hilsenens heftighed. Desværre melder historien heller ikke noget om, hvad vedkommende sidder inde for, men hvis vedkommende skulle slå sig på et andet erhverv end forbrydelse efter løsladelsen, så kunne han godt slå sig ned som tegner.

Af Otto Kjærgaard

Om Erik Sørensen

Se også

Er du jernbane- og posthistorisk interesseret?

Elsker du de gamle dage med bureauvogne på togene, der fungerede som mobile postkontorer? Samler …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: © 2009 - 2021 │ DJURSFILATELI.DK │ ALL RIGHTS RESERVED