Unik dansk firblok på Postiljonens Auktion

Den eneste kendte firblok og denne største stemplede enhed af Danmarks gennemstukne 16 skilling fra 1863 udbydes på auktionen i marts måned i Malmö.

Firblokken indgik i Christian Andersens samling, som var den tids bedste Danmarkssamling. Det var alment kendt i frimærkekredse, at han anså den for sit absolutte favoritobjekt på trods af, at han ejede mange andre spektakulære rariteter. Ved den første auktion af hans samling i 1988, som også skete hos Postiljonen i Malmö, blev blokken solgt for 460.000 svenske kroner + auktionsprovision efter en hård budrunde mellem de to kendte filatelister, dansk-amerikaneren Peer Lorentzen og den amerikanske prædikant Dr. Gene Scott.

Sjovt nok var forskellen på den danske og den svenske krone ca. det modsatte af nutidens kurs, så prisen, inklusiv auktionstillægget løb op i næsten trekvart million danske kroner.

Peer Lorentzen fik efterfølgende med denne firblok i sin samling de højeste udmærkelser, man kan opnå som filatelist og udstiller, nemlig International Grand Prix i Madrid i 2000 og National Grand Prix på HAFNIA i København i 2001.

Begynd bare opsparingen, hvis du har drømme om at få en Grand Prix samling!

Af Otto Kjærgaard

Om Redaktionen

Se også

Porto betalt

PP forsendelser er ikke det mest sexede, måske fordi vi får så mange af dem …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: © 2009 - 2021 │ DJURSFILATELI.DK │ ALL RIGHTS RESERVED