Små frimærkenotitser

På fepanews.com – de europæiske forbunds sammenslutnings hjemmeside – kan man se, at Chris King, som har optrådt et par gange på den Filatelistiske Højskole i Mørke, da den holdt til der og tidligere formand for Royal Philatelic Society i London, har i sinde at stille op som præsident for FIP – det internationale forbunds sammenslutning. Mange har været utilfredse med den nuværende præsident Tay Peng Hians lederstil. Chris King er nu ude for at lede efter støtte og med hans nære tilknytning til Danmark – han er dansk gift – vil han sikker få den fuldt ud.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Mange talte om en konspiration da Tay Peng Hian blev valgt, og konspirationsteorier har det med at leve deres eget liv. Fake news er blevet dagen slogan. Fx teorien om, at USA slet ikke kom til månen, men kun lavede en TV transmission fra en kulisse eller en ørken et sted. Den teori har New Zealand bidraget alvorligt til med en frimærkeudgivelse, som egentlig er fra 1994. Mærket viser månen og et hologram med en astronaut og jordkloden i baggrunden. Nyopdaget er et lille ark med ti mærker, og se bare, der er ingen astronaut på månen, så det er bevis på USAs løgn og propaganda om deres tur til månen – se selv!

                    

Apropos New Zealand, så er de kommer i uføre på anden vis. Det viste miniark er lavet som propaganda for ’dyrk selv dine grøntsager’. Dette miniark har de måttet lave i to versioner – et til hjemmebrug og et til eksport. Det nederste runde felt på de enkelte frimærker er en lille plastikbeholder med frø fra de viste planter, frø, som man kan så i sin have eller urtepotte. Problemet er blot, at mange lande ikke tillader, at man indfører frø fra andre lande, så salget blev blokeret i en række lande. Gulerødder, persille og broccoli skulle da vist ikke skade nogen, men alligevel.

Kunne man dog bare få postvæsnerne til bare at lave frimærker!

Af Otto Kjærgaard

Om Erik Sørensen

Se også

Filatelistisk frokost

Frokost og snaps hører sammen – specielt kryddersnaps. Skal du lave en festlig frokost for …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: © 2009 - 2021 │ DJURSFILATELI.DK │ ALL RIGHTS RESERVED