Særlige regler for postvæsenet?

Det har altid været en nationalsport at kritisere postvæsenet for dets uduelighed og langsommelighed. Det er, som om den kritik er taget til de sidste år, især siden oprettelsen af PostNord sammenslutningen. For ikke så lang tid siden kunne man i aviserne se transportministeren ytre sig om, at der efterhånden snart var så lidt post, så det var værd at overveje ophævelsen af postloven, som påbyder PostNord at bringe breve ud til den yderste afkrog inden for 5 arbejdsdage. Ifølge ministeren, så kunne man overveje om breve ikke kunne sendes som pakker, som fungerer særdeles effektivt og i de fleste tilfælde bliver leveret dagen efter afsendelsen.

En pakkeforsendelse i kongeriget koster efter de nye takster 50 kr., et Quickbrev 29 og et almindeligt brev 12 kr. Der er stadig lidt langt fra 12 kr. til 50 kr., som et brev sendt som pakke så ville koste. Det ville med garanti aflive de sidste julekort og fødselsdagshilsner, selv om man kan sige, at dem er der heller ikke længere mange af, da man aldrig kan vide, om de når ud til fødselsdagen eller først efter jul.

Man kan spekulere på, om postvæsenet prioriterer sin egen post eller en privat bare er håbløst naiv, når man ser den viste kuvert. Det er en POSTSAG, en forsendelse til postvæsenet, som kan sendes gratis, og gad vide, om det er afsenderen eller postbutikken, der har skrevet ”skal være fremme 3./3.” i betragtning af, at brevet er afsendt 2./3. Hvis det er postbutikken må postvæsenet have særbehandling af deres egne forsendelser, hvis det er afsenderen, må vedkommende være håbløst naiv.

Af Otto Kjærgaard

Om Erik Sørensen

Se også

Filatelistisk frokost

Frokost og snaps hører sammen – specielt kryddersnaps. Skal du lave en festlig frokost for …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: © 2009 - 2021 │ DJURSFILATELI.DK │ ALL RIGHTS RESERVED