Posthistorie hitter

Når man ser på deltagerantallet til den posthistoriske skoledag, som fandt sted lørdag på Djurslands Filatelistiske Højskole i Hornslet, så ser posthistorie ud til at være et uovertruffent hit. Et rekordtal på 43 havde fundet vej til mødelokalet i Hornslet Hallen.

Mødet var arrangeret i samarbejde med Dansk Posthistorisk Selskab. De fremmødte gik ikke skuffede derfra. John Buur Christiansen og Niels Erik Thunbo – begge medlemmer af Dansk Posthistorisk Selskabs bestyrelse – og dansk posthistories grand old man, Ole Maintz – havde taget turen over Storebælt og gav de fremmødte en pædagogisk indføring i de første trin ud ad posthistoriens mangeforgrenede vej. Selv de fremmødte mere garvede posthistorikere kunne tage et par tips med sig fra den vellykkede dag.

Programmet var tæt pakket, oplysningerne mange, så mange, at mødet endte i et ønske om måske at lave en opfølgning på dagen engang i efteråret. Ikke underligt at Dansk Posthistorisk Selskab er et af de få selskaber, der har medlemsfremgang, hvor andre må se medlemsskaren svinde ind.

Da dagen på højskolen var tilrettelagt, så den kunne tilfreds både nybegyndere og mere garvede inden for posthistorien, så må vi håbe, at der kommer en dag 2, så de, der ikke kom med på den posthistoriske vogn denne gang, kan få en ny chance, når den forhåbentlig kører igen i næste sæson, for posthistorien rummer så mange måder at samle på, at den må være helt oplagt for dem, der er strandet med en traditionel landesamling af økonomiske grunde. Posthistorien kan være en dyr hobby, men også en utrolig billig måde at samle på. Det viste højskoledagen tydeligt, og der skal lyde en stor tak til foredragsholderne fra Posthistorisk Selskab for en veltilrettelagt dag.

Om Erik Sørensen

Se også

Filatelistisk frokost

Frokost og snaps hører sammen – specielt kryddersnaps. Skal du lave en festlig frokost for …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: © 2009 - 2021 │ DJURSFILATELI.DK │ ALL RIGHTS RESERVED