POST ’22 – en togtur i Hertugdømmerne (31)

Der var engang Danmark var noget større, nemlig før 1864. Det er noget, man kan se på udstillingen POST ’22, der åbner dørene 26. marts i Hornslet Hallen. Her vises posthistorie til den store guldmedalje – helt bogstaveligt – da man kan se de bedste danske posthistoriske eksponater samlet i en hal. Anledningen er Dansk Posthistorisk Selskabs 50-års jubilæum.

Leif Ziehrer viser en samling fra det tabte land, nemlig hertugdømmerne Slesvig-Holsten og Lauenburg. Han viser de stempler, der blev brugt på banelinjerne i området før 1864. Eksponatet viser både bureaustemplerne fra togene og stemplerne, der blev brugt på banegårdene.

En af de interessante posthistoriske begivenhederne var, da man gjorde oprør mod danskerne i 1854 og end ikke ville bruge de stempler, der var til rådighed, men brugte deres egne. Det ses på denne ret sjældne kuvert:

Brev sendt fra Bahnhof Kiel 28. december, 1854 til Neuhaus pr. Lutzenburg. Det danske stempel RAM-2: ‘KIEL 28/121854’ med håndskreven dato. Frimærket annulleret med oprørs stempel: no.19. Kiel Bahnhof.

Se hele eksponatet på POST ´22 i Hornslet Hallen i dagene 26. – 27. marts 2022


Om Erik Sørensen

Se også

Filatelistisk frokost

Frokost og snaps hører sammen – specielt kryddersnaps. Skal du lave en festlig frokost for …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: © 2009 - 2021 │ DJURSFILATELI.DK │ ALL RIGHTS RESERVED