Da postvæsnet havde stor service

Afsenderen af det viste brev fra 1903 har åbenbart ville teste postvæsnets service og intelligens. Hans angivelse af adressat og adresse er skrevet som gåder, men det kvikke postvæsen fandt den rette og har ifølge bagsidestemplet afleveret brevet ved første ombæring 1. juni i 1903 (man havde flere ombæringer om dagen!!!!).

Teksten lyder:

Fornavnet er som Udråbet O. We

Efternavnet er som en Ting, der kastes i Luften, og som kan hoppe naar den falder ned.

Begyndelsen på Gaden er Navnet på en Ø, hvorved der stod et Søslag i Aaret 1864 – 9. Mai.

Slutningen på Gade er som Navnet på en Mand, hvis Statue findes ved Bredgade.

Gadenummeret er det første i Talrækken

Bydelen det andet i Alfabetet

Adressaten hed nok Ove og de fleste vil nok også finde ud af at efternavnet er Bold. Så er der lige Søslaget i 1864, men mon ikke den, der har haft historie i skolen, husker slaget ved Helgoland. Statuen i Bredgade er et lidt større problem, for den står der ikke mere, men er flyttet til Østre Anlæg. Statuen af Niels W. Gade stod på Bredgade ved Sct. Annæ Plads i 1903, så adressen er Helgolandsgade og selvfølgelig nr. 1. Postdistriktet eller bydelen er København B, området ved Hovedbanegården endda ret tæt på banegården, krydsende den berygtede Istedgade.

Postvæsenet have åbenbart god tid til at løse gåder dengang. Mon ikke brevet var blevet kasseret ret hurtigt i dag, for de store sorterings- og stemplingsmaskiner på postcentrene havde aldrig fundet denne adresse, selv om de kan sortere og stemple 30-40.000 breve i timen.

Af Otto Kjærgaard

Om Erik Sørensen

Se også

Er du jernbane- og posthistorisk interesseret?

Elsker du de gamle dage med bureauvogne på togene, der fungerede som mobile postkontorer? Samler …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: © 2009 - 2021 │ DJURSFILATELI.DK │ ALL RIGHTS RESERVED