Covid-19 – alvor og sjov

Det kan nok ikke undre at en række lande har benyttet covid-19 epidemien til udgivelse af frimærker. Nogle af udgivelserne er mere tankevækkende end andre.

Færøernes bidrag er en blok med to frimærker, hvor man kan genkende virussen på højre mærke sammen med podepinden, men på det venstre mærke, kan man se en flok laks og formodentlig en kanyle. Det er svært umiddelbart at se sammenhængen, men den er der.

I 2001 blev lakseindustrien på Færøerne ramt af en influenzavirus, som bevirkede at 90% af de opdrættede laks døde og industrien kollapsede. Som følge af dette blev der oprettet et laboratorium, så Debes Christiansen, leder at testlaboratoriet, jævnligt kunne teste laksen for virus. Debes Christiansen påviste, at hans måde at teste på kunne bruges under Svineinfluenzaen i 2009, og hvad var så mere nærliggende end at kontakte lægen på det færøske landshospital og indlede et samarbejde om testning for covid-19. Laboratoriet blev udbygget og er en af grundene til, at man ved udbredt testning og analyse på laboratoriet har fået stor succes med at holde Covid 19 i ave på øerne.

I den mere underholdende ende er Østrigs bidrag. Østrig har i nogle år været berømt/berygtet for mærkelige frimærkeudgivelser på de mest besynderlige underlag: Stof, strikning, glas, læder, sten, ja der er snart ikke det, de ikke har forsøgt sig med.

I denne omgang har man fået et firma til at lave et frimærke laves af genbrugsmateriale fra mundbind. Desuden elastikker, og indsyet et billede af virussen, landenavn og mærkets pålydende værdi. Jeg hører måske til dem, der mener, det er at drive spøgen om en alvorlig sag lidt langt ud. Der forlyder ikke noget, om den kan sættes på en forsendelse, men interesserede kan købe den hos Nordfrim og prøve sig frem.

Af Otto Kjærgaard

Om Erik Sørensen

Se også

Er du jernbane- og posthistorisk interesseret?

Elsker du de gamle dage med bureauvogne på togene, der fungerede som mobile postkontorer? Samler …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: © 2009 - 2021 │ DJURSFILATELI.DK │ ALL RIGHTS RESERVED