Dansk frimærke fra Venezuela

Når man ser det afbillede kort, må man undre sig over, hvad der er sket med det. Kortet er tilsyneladende afsendt fra Venezuela. Forsiden viser et billede fra en Venezuelansk strand med palmer. I teksten nævnes, at stranden er ødelagt af en orkan, som netop er passeret. Det ser ud, som om kortet er fra Venezuela.

Kortet er på trods af dette frankeret med et dansk frimærke. Man må formode et mærke, som afsenderen har medbragt til Venezuela. Hvorledes det så er kommet til Danmark uden påtegninger fra afsenderlandet, er en gåde. Kan det have været med et rutefly, eller har en passager medbragt det? Kortet er i hvert fald afstemplet Post Danmark, international Postcenter, Importafdelingen.

Importafdelingen lugter af et sted udenlandske varer ankommer, så måske har det været med i en vareforsendelse. I hvert fald er det afstemplet med et tekst-maskin-stempel fra Sjællands Postcenter og uden yderligere dikkedarer sendt til Vandel. Måske har en læser en god forklaring på denne forsendelses vej til kongeriget.

Af Otto Kjærgaard

Dette kort er et mysterium, idet det tilsyneladende er sendt fra Venezuela med et dansk frimærke og gået glat igennem uden påtegninger fra Venezuelas postvæsen.

Om Erik Sørensen

Se også

Generalforsamling i DFS og DFH

I går den 22. april 2024 blev der afholdt generalforsamling i Djurslands Filatelistiske Selskab (DFS) …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: © 2009 - 2021 │ DJURSFILATELI.DK │ ALL RIGHTS RESERVED