Skønheden i det små

Svend Bek-Pedersen har en meget flot hjemstavnssamling: Rundt om Mariager Fjord. Når man samler en sådan hjemstavnssamling samler man meget materiale op, som måske ikke er de største sjældenheder, men er kønne og som kan fremkalde lidt eftertanke.

Det illustrerede kort stammer fra Svend Bek-Pedersen og er ganske kønt, og han skrev, da han sendte mig en kopi af det: Hvis du har glemt det, så havde Danmark engang et effektivt og samvittighedsfuldt postvæsen. Kortet er skrevet i Gudme og afsendt den 24. december1939 mellem kl. 7 og 12. Det er ankommet til Mariager den 25. december. Her passer man selvfølgelig sit arbejde også juledag, så det bliver stemplet mellem 16 og 18, hvilket giver et flot 1939 julemærke. Da det egentlig ikke skulle til Mariager, men til True, et af de underliggende brevsamlingssteder, så er det blevet omdirigeret. Et flot arbejde, selv om det kun var for et meget almindeligt julekort. Hvad ville PostNord have gjort? 

Det spørgsmål tænkte jeg over, og svaret må vel være, at da det er ankommet på en helligdag, havde man nok ventet med at kigge på det til ind i det nye år, sværtet det med et rullestempel og et andet stempel med RETUR og beskeden UTILSTRÆKKELIG ADRESSANGIVELSE.

PostNord har for nylig fået forlænget sin pligt og sit monopol på brevomdeling til 1922. Gad vide, om vi har et postvæsen, der bringer breve ud om fem år? Er det kun et par gamle ronkedorer som Svend og undertegnede, der synes, vi skal betale for at have et godt postvæsen?

Af Otto Kjærgaard

Om Erik Sørensen

Se også

Er du jernbane- og posthistorisk interesseret?

Elsker du de gamle dage med bureauvogne på togene, der fungerede som mobile postkontorer? Samler …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: © 2009 - 2021 │ DJURSFILATELI.DK │ ALL RIGHTS RESERVED