“Sjov og ballade” på POST´22

En udstilling med de bedste posthistoriske eksponater kan ses i Hornslet Hallen den 26. og 27. marts, og det lyder måske umiddelbart som noget ret langhåret, men specielt en samling er sjov og ballade, posthistorie, oplysende, ja alt muligt, man kan sig om at samle frimærker og breve. Titlen på eksponatet er den kryptiske: Finurlige Forsendelser.

Samlingen vil måske blive en af de mest sete, da den indeholder så meget forskelligt, både noget som menigmand kan forstå og more sig over, men også plancher, som er mere indforståede for frimærkesamlere. Torben Ringtved er ophavsmanden til denne kalejdoskopiske samling, hvor humoren er fremherskende. Samlingen er specielt indbudt, da den ikke kan siges at være en traditionel posthistorisk samling.

Der vises her et par eksempler, som viser spændvidden i samlingen fra det almene, som umiddelbart kan forstås af menigmand, til det mere specielle, som måske kræver lidt posthistorisk forklaring. Planchen med Dr. Margrethe er åbenlyst morsom for enhver, hvorimod det morsomme i planchen med fodpost, nok kræver en nærmere forklaring, da fodpost er noget sjældent og dyrt og meget indforstået for posthistorikere, men her bringes sagen bogstaveligt talt ned på jorden.

Af Otto Kjærgaard

Kom og oplev hele dette spændende eksponat på POST ´22 i Hornslat Hallen i dagene 26. og 27. marts

Om Erik Sørensen

Se også

Er du jernbane- og posthistorisk interesseret?

Elsker du de gamle dage med bureauvogne på togene, der fungerede som mobile postkontorer? Samler …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: © 2009 - 2021 │ DJURSFILATELI.DK │ ALL RIGHTS RESERVED