Sic transit gloria mundi

Der var engang, hvor man kunne købe en æske, kaldet Det lille Postkontor. Det indeholdt forskellige miniaturepostkort, indbetalingskort, kuverter osv., ligesom der var små frimærker og poststempler deri. Så kunne der leges posthus, og man kunne blive postmester.

Den viste kuvert stammer fra denne æske. En nydelig lille sag på 9,5 x 6 cm. Den er smukt stemplet i Grindsted med et ikke særligt sjældent stempel, men den kan vel sættes ind i min hjemstavnssamling fra området. Yderst til venstre kan man se to af frimærkerne fra æsken, og de er behørigt stemplet med teksten BØRNEPOST. En lille label med telegram er også påsat – ret så dekorativt.

Indholdet af brevet, som er bevaret er også hentet fra æsken og er i foldet tilstand samme størrelse som kuverten. Som man kan se, har skribenten ikke været et barn, men af teksten fremgår det, at afsenderen har fået æsken i julegave (brevet er sendt 27/12-1937). Tilsyneladende sendt som en morsom gave – måske for at minde vedkommende om, at hun ikke skriver tit nok.

Jeg ved ikke, om man stadig kan købe en sådan æske, men jeg tror det næppe. Som samler kunne det være fristende at give den til ens børnebørn, men hvis jeg gav den til mine børnebørn, ville de ikke ane, hvad de dog skulle stille op med en sådan æske. Posthus? Postmester? Frimærker? Stempler? – hvad har du gang i bedstefar! Sic transit gloria mundi.

Af Otto Kjærgaard

Om Erik Sørensen

Se også

Filatelistisk frokost

Frokost og snaps hører sammen – specielt kryddersnaps. Skal du lave en festlig frokost for …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: © 2009 - 2021 │ DJURSFILATELI.DK │ ALL RIGHTS RESERVED