Roses den som roses bør

Jeg har et par gange været ude efter PostNords udgivelser, især når de kapper hjernen af folk på frimærkebilledet. Den sidst udgivelse med truede dyr i Danmark med WWF Verdensnaturfondens logo er en flot serie, smukt designet, og hvis de bruges – hvilket der desværre ikke er så mange, der gør – være en udgivelse, hvor man også kan se datostemplet på forsendelsen.

Ofte har mange frimærker været udgivet i meget mørke farve, endda sort, og her er læsning af dato stemplet helt umuligt, ja man kan knapt nok se, at de er annullerede.

Det nye miniark i anledning af 300-året for dansk teater er også en finurlig udgivelse. Igen er det tiltalende, at mærkerne kan udtages af miniarket og bruges på almindelige 1. vægtklasses breve – et publikumsvenligt træk. Endelig kan vi glæde os over her i omegnen, at Aarhus teater er kommet på frimærke, da det er en af bygningerne, der indgår i collagen.

Bare der dog var flere, der ville sende et brev med disse flotte udgivelser. Om 100 år vil det være utrolige sjældenheder pga. den ringe frimærkefrankerede brevmængde – sjældnere en Danmarks første frimærke på brev.

Af Otto Kjærgaard

Om Erik Sørensen

Se også

Djurslands Filatelistiske Højskoles julemøde med efterfølgende julefrokost

Lørdag den 10. december afholder Djurslands Filatelistiske Højskole det sidste møde i 2022.Dagen indledes med …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: © 2009 - 2021 │ DJURSFILATELI.DK │ ALL RIGHTS RESERVED