Roses den som roses bør

Jeg har et par gange været ude efter PostNords udgivelser, især når de kapper hjernen af folk på frimærkebilledet. Den sidst udgivelse med truede dyr i Danmark med WWF Verdensnaturfondens logo er en flot serie, smukt designet, og hvis de bruges – hvilket der desværre ikke er så mange, der gør – være en udgivelse, hvor man også kan se datostemplet på forsendelsen.

Ofte har mange frimærker været udgivet i meget mørke farve, endda sort, og her er læsning af dato stemplet helt umuligt, ja man kan knapt nok se, at de er annullerede.

Det nye miniark i anledning af 300-året for dansk teater er også en finurlig udgivelse. Igen er det tiltalende, at mærkerne kan udtages af miniarket og bruges på almindelige 1. vægtklasses breve – et publikumsvenligt træk. Endelig kan vi glæde os over her i omegnen, at Aarhus teater er kommet på frimærke, da det er en af bygningerne, der indgår i collagen.

Bare der dog var flere, der ville sende et brev med disse flotte udgivelser. Om 100 år vil det være utrolige sjældenheder pga. den ringe frimærkefrankerede brevmængde – sjældnere en Danmarks første frimærke på brev.

Af Otto Kjærgaard

Om Erik Sørensen

Se også

Er du jernbane- og posthistorisk interesseret?

Elsker du de gamle dage med bureauvogne på togene, der fungerede som mobile postkontorer? Samler …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: © 2009 - 2021 │ DJURSFILATELI.DK │ ALL RIGHTS RESERVED