Nyt fra frimærkeverdenen

FEPA – den europæiske sammenslutning af frimærkeforbund – har uddelt deres medaljer for 2019. En af dem tilfaldt en god kending af danske filateli, nemlig Chris King, som fik en medalje for ’Exceptional Service to Organised Philately’. Chris King er gift med den kendte udstiller og dommer, danske Birthe King.

Mens vi er ved det engelske: De fleste husker nok billederne af den 99-årige Thomas Moore, som satte sig for at samle £1000 ind til det engelske hospitalsvæsen, som tak for deres indsats under Cornakrisen. Det gjorde han ved at love, at han ville gå 100 runder i sin store have, inden han fyldte 100 år. Det løfte holdt han, og hans initiativ gik viralt, og han fik en utrolig støtte – i øjeblikket £31 millioner – en kende mere end de £1000, han havde planlagt.

Royal Mail hædrede ham ved at sætte det viste slogan ind i deres stempelmaskiner i perioden fra 27. april til 1. maj, netop omkring hans 100-års fødselsdag, 30. april. Det er ikke kun det britiske sundhedsvæsens budget, Thoma Moore har hjulpet, men også især Englands og en del andre landes postvæseners økonomi har han kraftigt forbedret. Det har nemlig regnet ind med lykønskninger i form af breve og postkort i en grad, så postvæsenet i Marston Moretaine har været overbelastet. Der er registret over 100.000 fødselsdagsbreve og -kort til ham! Det er på mere end én måde ”godt gået”!

af Otto Kjærgaard

Billeder fra Birthe og Chris Kings besøg på Djurslands Filatelistiske Højskole i 2015

Om Erik Sørensen

Se også

Filatelistisk frokost

Frokost og snaps hører sammen – specielt kryddersnaps. Skal du lave en festlig frokost for …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: © 2009 - 2021 │ DJURSFILATELI.DK │ ALL RIGHTS RESERVED