Ikke alt der glimrer, er guld

På afbildningen vises et par objekter, som måske ved første øjekast kan se ud som et par sjældenheder, der er forbigået ens næse, hvis man hører til dem, der følger med i postvæsenets udgivelser.

Kortet, der er afstemplet med og er fra Hanstholm Madbar, er en absolut ”hel” helsag. Kort, frimærke og stempel er lavet på en gang, og selv en gennemgang af postvæsenets hjemmeside oplyser intet om udgivelsen af denne helsag.

Kortet er trykt som en reklame for Hanstholm Madbar og uddeles til publikum på stedet. Man har så brugt som frimærkebillede det gamle motiv fra 1972 med byggetekniske trafikanlæg med Hanstholm havn. Kortet må ligge på kanten af copyrightlovgivningen, da PostNord formodentlig har rettigheder også over frimærker udgivet i salig Post Danmarks regi. Det er en fortrinlig reklame – især til frimærkesamlere.

Det andet kort er med tysk Feldpost er hentet i Hjørring, efter sigende fra en event for børn vedrørende 2. Verdenskrig. Det er unægtelig et flot feldpostkort, lige til at soldaten kan skrive en hilsen hjem til familien, endda med et Hitler citat i nederste venstre hjørne. Begge stempler, feldpostnummerstemplet og det cirkulære stempel med den tyske ørn, ser meget tilforladelige ud.

En ting, der dog røber, at det ikke er er originalt, men en kopi, er den måde, det er afskåret på, idet det er skævt afskåret for neden. Det var aldrig sket i Det tredje Rige.

Gad vide, om der er mange frimærkesamlere og frimærkeinteresserede i det nordjyske, for de har åbenbart en trend med at genoplive gamle ting.

Illustrationer udlånt af Lars Kjærgaard

Af Otto Kjærgaard

Om Erik Sørensen

Se også

Er du jernbane- og posthistorisk interesseret?

Elsker du de gamle dage med bureauvogne på togene, der fungerede som mobile postkontorer? Samler …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: © 2009 - 2021 │ DJURSFILATELI.DK │ ALL RIGHTS RESERVED