Hvorfor er katastrofepost så interessant?

DJURS 2021 udstillingen        

Udstillingen afholdes i Hornslet 28. og 29. august, og du kan glæde dig til at se en række meget interessante samlinger. Som en appetitvækker har vi valgt at lave en lille introduktion til nogle af samlingerne, en introduktion du også kan finde i kataloget, der udgives i forbindelse med udstillingen. Vi viser et uddrag af samlernes beskrivelse af deres eksponater, som de hedder, når det er en udstillingssamling. Du kan finde alle introduktionerne i kataloget. Vi vil op til udstillingen vise, hvor forskellige udstillingssamlingerne er, og man kan her forberede sig på det, man kan se, når udstillingen åbner. Alle er velkommen, og der er fri entre.

Nordisk katastrofepost

Eksponatet indeholder post, der under forsendelsen er blevet afbrudt på grund af uheld med transportmidlet til eller fra Norden eller ombord på nordiske skibe eller fly.

Eksponatet viser forskellige årsager til forsinkelse og beskadigelse, og også forskellige former for markering af forsendelserne, der er f.eks. anvendt etiketter, stempler eller kuverter til brug for viderebefordring, hvilket også var en information til modtageren, som i nogle tilfælde modtog en meget beskadiget forsendelse.

Derfor er katastrofepost så interessant – Når objektet dukker op, så gælder det om at finde historien, og hvad gjorde postvæsenet. Hvad var årsagen og hvilke konsekvenser fik det. Det er sådanne opgaver der gør katastrofepost til et meget interessant samleområde, og netop det, at der ikke findes en facitliste, gør det til en evig jagt.

af Erik Sørensen

Se hele eksponatet på DJURS 2021


Om Redaktionen

Se også

Filatelistisk frokost

Frokost og snaps hører sammen – specielt kryddersnaps. Skal du lave en festlig frokost for …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: © 2009 - 2021 │ DJURSFILATELI.DK │ ALL RIGHTS RESERVED