Hawaii og alle de andre sjældne

De fleste har nok hørt om det store auktionshus H.R. Harmer i New York, som specialiserer sig i at sælge store og kostbare samlinger og enkeltobjekter. Lige for øjeblikket er de i gang med noget, som kan opmuntre enhver samler i disse Coronatider. De er ved at digitalisere deres gamle kataloger. Fx er Maurice Burrus enestående samling af Hawaii mærkerne blev digitaliseret, og det står enhver frit at gå ind på siden og bladre i det gamle katalog.

Selv om det er fra den sort/hvide tid, er det alt ære værd, at man vil bevare mindet om en sådan samling, om nu er splitte for alle vinde og aldrig bliver samlet igen. Flere kataloger er blevet digitaliseret, følg fx dette link til Hawaii mærkerne, sjældne og som endda engang førte til et mord på en filatelist, et mord, som kun blev opklaret, fordi kriminalinspektøren, der havde med sagen et gøre, selv var filatelist:

May 27, 1963: Maurice Burrus Collection of Hawaii, featuring “15 examples of the rare Missionaries including the unique unused 2 cents.”

Man kan få en hel oversigt over alle de digitaliserede kataloger her

Af Otto Kjærgaard

Om Erik Sørensen

Se også

Er du jernbane- og posthistorisk interesseret?

Elsker du de gamle dage med bureauvogne på togene, der fungerede som mobile postkontorer? Samler …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: © 2009 - 2021 │ DJURSFILATELI.DK │ ALL RIGHTS RESERVED