Hærværk er postvæsenets kvaler

Januar er en måned, hvor man kan hygge sig indendørs i varmen, mens fimbulvinteren raser med tid til at løse krydsord og andre opgaver fra HJEMMET og poste sin geniale løsning. Postvæsenet oplever desværre ofte forskellige former for hærværk mod postkasserne, specielt fyrværkeri omkring årsskiftet. Den viste kuvert er afstemplet 16. januar, 1992. så nytårsløjerne burde være forbi i Risskov. Hvem skulle tro det, for min tidligere nabo sagde ellers, da vi flyttede til Risskov: ”Her bor kun ordentlige mennesker”

Selv om det ikke kan ses, at kuverten skulle være beskadiget, er den puttet i en plasticpose før fremsendelsen til HJEMMET, og postvæsenet har pænt skrevet en forklaring: Forsinket på grund af hærværk og tyveri fra postkasse. Kan man kalde dette crash post?

Kuverten har en yderligere finurlighed, idet der ikke rigtigt er noget, der hedder Risskov Ø. Hvis Ø betyder øst er det ude i Aarhus Bugt. Risskovs postnummer er 8240, men her er trykt 8245, så det må være en form for ”internt” postnummer til Postcentret, som stadig ligger – ikke i Risskov, men faktisk vest for Risskov, som egentlig hedder Vejlby. Så det burde have været Risskov V! Kompliceret forklaring på noget ret simpelt.

Af Otto Kjærgaard (illustration venligst udlånt af Hans Urbak)

Hovedsponsorer for udstillingen

Om Erik Sørensen

Se også

Er du jernbane- og posthistorisk interesseret?

Elsker du de gamle dage med bureauvogne på togene, der fungerede som mobile postkontorer? Samler …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: © 2009 - 2021 │ DJURSFILATELI.DK │ ALL RIGHTS RESERVED