GrenaaPosthistorie.dk: En æra er forbi efter 111 år som posthus

I morgen fredag den 6. marts 2020 lukker posthuset og bygningerne er sat til salg. Denne begivenhed har fået medieomtale bl.a. i TV2 Østjylland. Her har Grenaa Egensarkiv og Erik Sørensen, GrenaaPosthistorie.dk i samarbejde medvirket til baggrundsviden og baggrundsstof.

Læs artiklen: 111 år med pakker, kærlighedsbreve og postkort: Posthus lukker

TV2 Østjylland citerer bl.a. Erik for følgende.
– Alt landpost kørte også ud herfra, og helt frem til 18. oktober 1976 var der to ombæringer i selve Grenaa, siger Erik Sørensen, der står bag grenaaposthistorie.dk, og tilføjer:

-Da postvæsenet udgav Danmarks første frimærke i 1851, kunne man sende et brev fra Grenaa til København fra dag til dag.
– Hvis man i dag sender et helt almindeligt brev, så bliver det i bedste fald brugt ud inden for 5 hverdage, men det er ikke usædvanligt at der gå op til 10 – 12 dage.

Han kender også til beretninger om landspostbudet, der gik op til 30 kilometer per dag.

Klik på billedet og læs artiklen om Grenaa Posthistorie

Resume

Siden 1909 har der ligget et posthus på Stationsplads i Grenaa – men snart er det slut med 111 års posthistorie på stedet, som selvfølgelig blev valgt på grund af jernbanen lige ved siden af. Postnord har besluttet at lukke posthuset i Grenaa og samle postbudene, brevene og pakkerne i et nyt postcenter i Tirstrup.

Sidste arbejdsdag, hvor der i Grenaa pakkes til de enkelte ruter er fredag 6. marts, og mandag 8. marts hedder mødestedet for 30 postbude så Århusvej i Tirstrup, hvor Postnord har lejet sig ind i et tidligere autoværksted.

“Det er postbetjeningen for spidsen af Djursland, der centraliseres i Tirstrup. Det er en mere logisk løsning, for fra Grenaa kan man kun køre én vej, hvis man ikke vil køre i havet, mens Tirstrup er centralt og ligger midt i det hele,” siger distributionsleder Peter Knudsen fra Postnord.

Om Redaktionen

Se også

Filatelistisk frokost

Frokost og snaps hører sammen – specielt kryddersnaps. Skal du lave en festlig frokost for …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: © 2009 - 2021 │ DJURSFILATELI.DK │ ALL RIGHTS RESERVED