Frimærke- & Jubilæumsudstilling sender live:

 • HORNSLET – Hornslet FrimærkeKlub og Djursland Filatelistiske Højskole er arrangør af frimærkeudstillingen i weekenden den 24. og 25. marts 2018.

  Udstillingen omfatter 32 eksponater, og der vil være udstillere fra Norge, Sverige og Danmark. Udstillingerne er inddelt i kategorierne:  Traditionel filateli, Posthistorie, Helsager, Tema og motiv, Åben klasse og Postkortklasse.

  De besøgende kan glæde sig til at se 32 vidt forskellige eksponater der bl.a. indeholder: Børn i fortid og nutid, Nibe, Rund om Mariager Fjord, Zeppelinere, Postkort fra Silkeborg, Kryddersnapse, Fængselspost, Seminarier og skoler, Carl Nielsen – fra fynsk bondedreng til international komponist, Katastrofepost, Svaner, Ned ad Odense å og meget mere. 
  De udstillede eksponater vil blive bedømt af fire eksaminerede dommere med både national og international rutine.

  Hornslet FrimærkeKlub fylder 40 år

  I anledning af Hornslet FrimærkeKlubs 40 års jubilæum, byder udstillingen også på en særudstilling, hvor Hans Urbak viser sin postkortsamling over Hornslet Sogn, som med sine ca. 160 postkort er meget omfattende. Sådan en samling viser samtidig, hvordan noget af Hornslet Sogn så ud i perioden 1900 – 1950’erne. I samlingen er der ud over Hornslet også postkort fra Rosenholm Slot og Avlsgård, Krajbjerg, Eskerod, Havhusene og Rodskov. Vi ved fra Facebook, at der er stor interesse for at se sådanne historiske postkort og samtidig få en lille snak om tiden der var.

  Desuden lokker arrangørerne med et kæmpe ’Ta’ selv bord med frimærke’, som arrangørerne tænker kunne være startskuddet for at få startet sin frimærkesamling og medlemskab i én af klubberne på Djursland.  

  Udstillingen Hornslet 20-18 bryder traditionerne

  Resultaterne har tidligere være offentliggjort officielt om søndagen. Men deltagerne ved Palmares (finere ord for festmiddagen /red.) har kunnet få resultaterne ved den meget stemningsfulde seance med både juryformandens beretning, diplomoverrækkelse og offentliggørelse af resultatlisten. Denne seance vil også blive vist for offentligheden, da denne begivenhed sendes direkte på webtv og facebook live.

     – Denne seance er helt unik. Den er på samme tid både højtidelig, nervepirrende især for de tilmeldte udstillere. I år vil udstillere og deres familier foruden andre interesserede kunne følge med på de forskellige sociale medier og vores hjemmeside, siger Erik Sørensen, webredaktør djursfilateli.dk

   

  Få vurderet din samling

  Frimærkeudstillingen er gratis for besøgende og kan opleves på Rosengården i Hornslet. Her er det både professionelle frimærkehandlere, men også mulighed for vurdering af sin samling.

  Udstillingsudvalget har truffet aftale med frimærkehandlerne Fyns Frimærke Service; Bjørn Nørskou, Brovst og vurderingsekspert Mogens Olesen, Auktionshuset Lauritz.com alle tre vil være til stede under hele udstillingen og tilbyder vurderinger af: postkort, forsendelser, løse frimærker, mønter, sedler, mærkater, etiketter, receptkuverter, pins, børnehjælpsdag etc.

  Information om WebTV

   

  Fakta om Hornslet 20-18 Frimærkeudstillingen

  Personen ved krydset skriver på postkortet til sin kammerat i 1913:
  ”Dette billede er for at vise dig lidt fra mit daglige liv. Vi tærsker her ved elektricitet, som findes her paa hele gaarden.”

Om Erik Sørensen

Se også

Er du jernbane- og posthistorisk interesseret?

Elsker du de gamle dage med bureauvogne på togene, der fungerede som mobile postkontorer? Samler …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: © 2009 - 2021 │ DJURSFILATELI.DK │ ALL RIGHTS RESERVED